Centrul de Promovare a Sănătății, Crucea Roșie – îngrijire medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina în București - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Crucea Roșie România, cu sprijinul Crucii Roșii Franceze, a deschis un Centru de Promovare a Sănătății în București, unde fiecare refugiat din Ucraina poate primi sfaturi medicale gratuite și acces la unele servicii medicale.

Centrul de Promovare a Sănătății – îngrijire medicală gratuită pentru refugiații din Ucraina

Consultațiile sunt asigurate de specialiști de diferite profiluri: medic pediatru, cardiolog, diabetolog, oftalmolog, stomatolog. De asemenea, există posibilitatea de a face o ecografie la recomandarea unui medic, precum și un ECG, să se măsoare tensiunea arterială, să se verifice nivelul de glucoză din sânge. Se oferă de asemenea sprijin psihologic pentru refugiații de orice vârstă.

Pentru o comunicare confortabilă cu medicul, Crucea Roșie oferă asistență în limba engleză, rusă sau ucraineană, prin intermediul unui translator.

Programările se fac la numărul de telefon: 0747 278 486 sau 0748 185 714 în limba română, rusă, ucraineană sau engleză. Program de lucru: de luni până vineri de la 10.00 la 18.00.