Despre - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

În situații de criză este esențial ca resursele utile să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele în cel mai simplu și eficient mod cu putință. Populația care fuge acum din calea unui conflict terifiant are nevoie de tot sprijinul pe care România îl poate pune la dispoziție în cel mai scurt timp. Primul pas este o informare corectă, ușor de parcurs, care conține principalele răspunsuri de care au nevoie migranții pentru a intra în siguranță în România și pentru a se descurca într-un spațiu nou și necunoscut pentru ei. 

Dopomoha (Ajutor) este o platformă web de informare și sprijin pentru persoanele din Ucraina care vor să solicite ajutor României în perioada de grea încercare prin care trec acum. Pe această platformă vor găsi informații despre procedura de intrare în țară, metodele de a solicita azil în România, care sunt drepturile și obligațiile lor și ce resurse pot accesa în tot timpul pe care îl petrec pe teritoriul României. Dopomoha este disponibilă în limbile română, ucraineană, engleză și rusă și poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. 

Această resursă va fi actualizată permanent cu informații utile, din surse oficiale, pentru migranții care astăzi caută adăpost în România. 

Dopomoha este un proiect dezvoltat de asociația Code for Romania în parteneriat cu Departamentul pentru SItuații de Urgență, Agenția ONU pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație și Consiliul Național Român pentru Refugiați. Eforturile Code for Romania War Task Force sunt sprijinite de ING Bank România.


Descarcă posterul DOPOMOHA și distribuie acolo unde contează cel mai mult


Mulțumim pentru contribuție