Călătorii în România pentru ucraineni și refugiații din țări terțe - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Sprijin de Urgență

Ai nevoie de orice fel de resurse, alimente, produse, îmbrăcăminte, corturi, transport sau voluntari sau vrei să pui la dispoziție oricare dintre cele de mai sus, intră pe Sprijin de Urgență, platforma oficială de solicitare și oferire de sprijin în România.

Autobuze de evacuare de la Odesa la Palanka de la ICF Gloria și Adra Ucraina

Organizația ICF Gloria din Odesa, Ucraina, în parteneriat cu Adra Ucraina organizează autobuze de evacuare de la gara Odesa către Palanca (Moldova). Autobuzele circulă în fiecare luni și joi.

Rezervare si detalii direct la numarul +380633643318, Anna.

Transfer gratuit din Ucraina în România prin Moldova

Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) au organizat transport în siguranță din Ucraina în România prin Moldova.

Autobuzele pleacă de la punctul de trecere a frontierei Palanka din Moldova către orașul Huși din România. La sosirea în Huși, puteți primi primul ajutor, iar voluntarii vă vor oferi băuturi calde și mâncare. În continuare, voluntarii vă vor ajuta să vă transferați în autobuze către București sau Iași.

Rescue 4x4 - Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4

Rescue 4x4 este un serviciu public gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență. Serviciul oferit gratuit de Rescue4x4 constă în aducerea vehiculului la drum de unde va putea să meargă mai departe pe propriile roți sau din îndepărtarea vehiculului de pe un drum public, pentru a nu bloca traficul.

Transportul în România

Tren:

Aici se pot găsi rutele trenurilor și orarele pentru trenurile de pasageri, cu date luate direct de la operatorii principali: CFR Călători, Transferoviar Călători, Regio Călători, Interregional Călători și Astra Trans Carpatic. Tot aici se pot cumpăra și bilete. Bilete tren trafic international (cfrcalatori.ro)

https://www.cfrcalatori.ro

Aveți o grijă sporită pe trenurile de noapte, închideți bine ușa compartimentului și țineți bunurile de valoare la îndemână.

Autobuz/maxi taxi:

Mai jos se găsesc rutele și orarele pentru autobuze și microbuze/maxi-taxi între orașele principale din România. Tot aici se pot cumpăra și bilete.

https://www.autogari.ro/

https://www.mersulautobuzelor.ro/

Poți cumpăra un bilet unic sau un abonament de la casa de bilete din apropierea stației de autobuz. Pentru a cumpăra un card de autobuz, trebuie să ai un pașaport sau alte documente de identitate cu tine. Poți de asemenea să-ți reîncarci oricând cardul de transport online pe https://online.stbsa.ro/. Guvernul României nu acoperă costurile de transport pentru refugiați.

Taxi

Recomandăm să nu opriți un taxi, ci sa folosiți aplicații ca Free Now, Uber or Bolt, disponibile în majoritatea orașelor mari din România. Toate aplicațiile sunt disponibile în engleză. 

Transportul cu metroul

Poți cumpăra un bilet sau un abonament de la casa de bilete din stația de metrou sau poți plăti călătoria cu un card bancar direct la turnichet. Guvernul României nu acoperă costurile de transport pentru refugiați. https://online.stbsa.ro/ - primul serviciu online pentru reincarcarea cardurilor de transport.