Sibiu pentru ucraineni - informatii utile si contacte pentru refugiatii din Ucraina - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

SIBIU

Ai ajuns în Sibiu și ai nevoie de ajutor?

Găsește informații despre cum să te descurci într-un oraș nou și cine te poate ajuta.


Contacte importante

Programul de suport pentru cazare, masă și integrare în Sibiu

Informații necesare programului de suport pentru cazare, masă și integrare.

Transportul public în Sibiu

Află cum și de unde poți cumpăra bilete pentru transportul public în Sibiu.

Servicii medicale

Dacă ai nevoie de servicii medicale, poți merge la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Aici poți să găsești lista cu medicii de familie din Sibiu.

Sprijin psihologic

  • Asociația A.L.E.G. oferă suport psiho-social gratuit pentru femeile refugiate din Ucraina în Județul Sibiu, cu interpretare în limba ucraineană. Locul de desfășurare este InfoCenter Ucraina de pe strada Mitropoliei 17 (sediul DWS). Aici găsești link-ul pentru înscriere, iar pentru alte întrebări le poți scrie direct la contact@aleg-romania.eu.

  • International Rescue Committee oferă asistență psihologică refugiaților ucraineni, cetățenilor ai unei țări terțe, populației din România, supraviețuitorilor violenței de gen, persoanelor cu boli mintale grave, copiilor neînsoțiți, comunității de romi. Consultările se desfășoară în limbile rusă, ucraineană și română. Contacte: Katarina Mitic, Coordonator program: katarina.mitic@rescue.org

Educație

Află aici cum îți poți înscrie copilul în învățământul primar și ce documente sunt necesare.

Două dintre școlile la care pot fi înscriși copiii ucraineni sunt:

  • Școala Ucraineană din Sibiu este un hub educațional, al cărui scop este educația offline cu drepturi depline pentru copii, conform programului ucrainean, cu profesori ucraineni.

  • Centrele educaționale Școala Ucraineană create de voluntari și susținute financiar prin donații din partea sponsorilor oferă cursuri pentru copii din școala primară, gimnazială și liceu.

Organizații care oferă sprijin

  • Găsește asistență în orașul tău - explorează harta pentru furnizorii de servicii din apropierea ta!

  • Centrul Ucrainean din Sibiu oferă suport privind pregătirea documentelor pentru vizita la Biroul de Imigrări, asistență financiară, ajutor în găsirea unei locuințe, înscrierea în scoli ucrainene, cursuri de limba română, workshop-uri educaționale. Centrul funcționează de luni până vineri între orele 12:00 - 16:00. Contact: sibiu.ukraine@gmail.com. Adresă: Strada Mitropoliei, 28.

  • Sus Inima a răspuns la criza refugiaților din Ucraina prin acces la produse alimentare de bază gratuite și produse de igienă, acces la terapii și servicii medicale, cursuri de limba română și engleză, cazare temporară pentru refugiați, centru de zi pentru copiii ucraineni, infrastructură educațională pentru copiii ucraineni. Contact: contact@susinima.eu / +40 751 138 783.


Statut legal

Cazare

Informații

Fii în siguranță

Locuri de muncă

Sprijin


Women's Center

Dacă ai nevoie de sprijin în accesarea serviciilor de sănătate a reproducerii precum și sprijin în navigarea sistemului sanitar sau ai nevoie de servicii dedicate victimelor violenței domestice, accesează Women's Center.

Cere ajutor

Consiliere HIV

Dacă ajungi în România și ai nevoie de servicii psiho-medico-sociale HIV gratuite, anonime și confidențiale, poți primi sprijinul medicilor de specialitate din 10 Centre Regionale HIV din România, expertiza și suportul Sens Pozitiv.

Cere ajutor