Locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina în România - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Căutare de locuri de muncă pe platforma Jobs4Ukraine

Jobs4Ukraine va ajuta persoanele afectate de războiul din Ucraina să-și recapete stabilitatea financiară cu acces ușor la oportunități de angajare în străinătate și acces la distanță printr-o platformă gratuită.


Servicii gratuite oferite cetățenilor ucraineni pentru integrarea pe piața muncii din România

Cauți un loc de muncă? În condiții de siguranță. Legal. Gratuit,

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin structurile sale teritoriale, oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențele instituției mai multe servicii gratuite.

Ghidul Ocupării Forței de Muncă de la Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă din România

ANOFM a elaborat un ghid care oferă informații despre modul de căutare a unui loc de muncă în România, inclusiv sfaturi privind crearea unui CV, pregătirea pentru interviuri și regulile de completare a documentelor pentru a te angaja aici. 

Îndrumări privind accesul pe piața muncii

Acest ghid este destinat migranților și persoanelor protejate temporar care doresc să acceseze piața muncii din România. Oferă o introducere amănunțită în sistemul de ocupare a forței de muncă din România, oferind resurse importante, precum și o înțelegere a aspectelor legale pentru găsirea unui loc de muncă. Ghidul a fost creat ca parte a proiectului „CDMiR 4 Ucraina: Creșterea gradului de conștientizare cu privire la drepturile omului și tratamentul egal al refugiaților ucraineni în România”.

Cursuri europene acreditate și angajare în România de la Inovation Cons

Inovation Cons oferă o serie de cursuri acreditate de Ministerul Educației din România și Ministerul Muncii, cu supliment european pentru recunoașterea și monitorizarea angajării în România, precum și asistență medicală și juridică.

Innovation Cons oferă și posibilitatea de a primi sprijin celor care doresc să deschidă startup-uri străine în România.


Organizații care oferă sprijin în angajare pentru refugiați

UNHCR România a creat o listă de organizații pregătite să asiste refugiații în procesul de angajare și integrare pe piața muncii. Dacă aveți nevoie de asistență în angajare, redactare de CV-uri, consultații privind drepturile muncii și legislația și alte aspecte, puteți găsi lista completă a acestor organizații la următorul link.


Servicii gratuite de angajare și îngrijire a copiilor în București

UNHCR în România a anunțat începerea înregistrării pentru un nou program de sprijin pentru refugiații ucraineni care locuiesc în București. Programul are ca scop oferirea de asistență pentru angajare și servicii de îngrijire a copiilor. Această inițiativă este destinată părinților singuri și familiilor aflate în situații vulnerabile care au cel puțin un copil și locuiesc temporar în București. Participanții la program vor beneficia de servicii gratuite de căutare a unui loc de muncă, iar după angajare, servicii gratuite de îngrijire a copiilor.


Locuri de muncă în România pentru refugiații din Ucraina

Platforma Adecco

Platforma Adecco îi ajută pe ucraineni să-și găsească locuri de muncă. Pentru confortul vizitatorilor, site-ul funcționează în două limbi - limba ucraineană și engleză.


Asistență în căutarea unui loc de muncă oferit de Ateliere Fără Frontiere

Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o organizație neguvernamentală care ajută la integrarea persoanelor vulnerabile. Ateliere Fără Frontiere oferă asistență în găsirea unui loc de muncă pentru refugiații din Ucraina. Cererile se pot depune pe email: cariere@atelierefarafrontiere.ro


Proiect „Școli ucrainene lângă România” în căutare de profesori

https://ukrscola.ro/ este o inițiativă a activiștilor și a profesorilor ucraineni în organizarea școlilor și claselor ucrainene în România. Scopul proiectului este de a crea un mediu sigur pentru educația cu normă întreagă pentru copiii din Ucraina în România, în conformitate cu legea marțială.

În prezent, aproximativ 20 de școli sau clase sunt deschise în diferite orașe ale României.

Proiectul continuă să caute profesori ucraineni la diverse discipline.

Pentru a afla mai multe despre lucrare, contactați administrația proiectului, ale cărei contacte sunt listate în link.


Aflați mai multe despre integrarea în comunitatea românească

Integrarea refugiaților din Ucraina în România

Aflați mai multe informații despre inițiativele și serviciile de angajare a refugiaților pentru integrarea profesională în societatea și piața muncii din România.