Integrarea refugiaților din Ucraina în România - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Integrarea refugiaților din Ucraina în România

Asociația Hands Across Romania

Hands Across Romania oferă servicii de integrare profesională refugiaților ucraineni din București, organizând consultații profesionale, discuții despre traseul educațional, cursuri de recalificare profesională și sprijin profesional, de la consultanță până la angajare.

Organizația HIAS

Organizația HIAS oferă un program de integrare a refugiaților în societatea românească. Proiectul prevede:

  • Cursuri de limba română;

  • Asistență în pregătirea CV-ului;

  • Ajutor în găsirea unui loc de muncă;

  • Cursuri pentru obținerea de noi profesii;

  • Sesiuni de informare pentru hub-urile ucrainene (centre de sprijin și integrare).

Jobs for Ukraine

Jobs4Ukraine împreună cu ICNUR România, organizează seminarii care ajută refugiații din Ucraina să își găsească un loc de muncă în diferite orașe ale României.

Inițiativa NESsT de angajare a refugiaților

Inițiativa NESsT pentru angajarea refugiaților, în parteneriat cu IKEA Social Entrepreneurship și Fundația Cisco, lansează împreună Inițiativa NESsT pentru angajarea refugiaților, prin sprijinirea a cincisprezece întreprinderi care lucrează sau intenționează să lucreze cu refugiați și migranți în Polonia și România. Inițiativa va oferi finanțare și asistență în afaceri unui grup de afaceri din Polonia și România care oferă refugiaților sprijin pe termen lung pentru angajare, inclusiv formare profesională, oportunități de angajare de calitate și servicii complete suplimentare (de exemplu, servicii de sănătate mintală, cursuri de limbi străine, asistență în obținerea permiselor de muncă, îngrijirea copiilor, laptop-uri etc.).

BERD - Banca Europeană pentru Reconstrucție & Dezvoltare sprijin pentru IMM-uri

Proiectul oferă sprijin întreprinderilor mici și mijlocii locale și antreprenorilor locali prin consultanță în afaceri și finanțare gratuită. Fondurile de antreprenoriat sunt disponibile pentru refugiații ucraineni pentru companiile deschise de ei în România sau afacerile ucrainene care doresc să se mute în România. Oferă de asemenea sprijin pentru ocuparea forței de muncă pentru refugiații ucraineni – formare, învățare a limbilor străine, mediere în angajare.

Contacte: Alina Marchis, BERD (Cluj), marchisa@ebrd.com, Cristina Savu, BERD (București) - savuc@ebrd.com

Organizația ANAIS

Organizația ANAIS оferă asistență pentru angajarea refugiaților.

Centrul de Tineret al Fundației Naționale de Tineret din România

Centrul de Tineret al Fundației Naționale pentru Tineret (FNT) ajută tinerii ucraineni să se integreze în comunitatea românească prin organizarea și desfășurarea diverselor evenimente.

Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani, Youthcentre oferă asistență de specialitate în căutarea unui loc de muncă. Și anume:

  • Stabilirea obiectivelor profesionale;

  • Căutarea unui loc de muncă;

  • Asistență la întocmirea CV-ului și a scrisorii de intenție;

  • Pregătirea pentru un interviu.

Adresa: Caderea Bastiliei nr.11, Bucuresti.

Contacte: office@rotineret.ro +40 763 661 036.

Cum se scrie un CV

Află cum să scrii un CV pentru o căutare eficientă a unui loc de muncă.

Sprijin pentru angajare oferit de HEKS EPER pentru refugiații ucraineni

HEKS EPER oferă asistență pentru angajare refugiaților ucraineni, inclusiv ajutor pentru branding personal, căutarea unui loc de muncă, redactarea CV-ului, suport juridic, consiliere în carieră și sprijin post-angajare. Refugiații pot accesa aceste servicii contactând echipa sau programând o întâlnire online.

Contacte:

Olena Dobrianska – Coach în carieră: Olena.heks.eper@gmail.com, 0754771257

Yuliia Kisielova – Coach în carieră: Yuliia.heks.eper@gmail.com, 0754819585

Adela Popovici – Manager de proiect: adela.popovici@heks-eper.rog, 0730077448

Serviciile sunt disponibile până pe 31 decembrie.

Ghid util de la OIM Orientare culturală – România

Orientare culturală – România: Ghid util de la OIM

Ghidul Orientare Culturală - România, creat de OIM România, este o resursă utilă pentru noii sosiți. Conține informații despre cultură, obiceiuri, legislație și alte aspecte importante ale vieții din România. Ghidul ajuta la adaptarea eficientă și integrarea cu succes în noul mediu pentru cei care vin în țară.


Cursuri și activități pentru refugiații din Ucraina

Aflați mai multe despre cursurile de limbi străine, precum și despre evenimentele și activitățile disponibile refugiaților din Ucraina în România.


Locuri de muncă în România

Aflați mai multe despre platformele cu locuri de muncă din România.

Evenimente și viață culturală în România

Animest - Festivalul Internațional de Film de Animație București

Animest - Festivalul Internațional de Film de Animație București este un festival internațional de competiție organizat de Asociația culturală non-profit ANIMEST, care își propune să promoveze în România desenele și filmele de animație din întreaga lume. Oferă de asemenea și asistență în producția și promovarea filmelor de animație românești. Vizitatorii site-ului pot, de asemenea, să cumpere un abonament și să vizioneze filmele pe platforma online.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Teatrul Maghiar de Stat Cluj, fondat în 1792, a devenit prima companie de teatru maghiar din Transilvania. Teatrul Maghiar din Cluj funcționează ca teatru de repertoriu, susținut de Ministerul Culturii din România. Spectacolele sunt prezentate în limba maghiară, de obicei cu subtitrare în română sau engleză. Teatrul găzduiește și diverse cursuri de master, programe de inițiativă și alte evenimente, care creează o atmosferă creativă pentru toți vizitatorii.

Muzeul Național al Literaturii Române din București

Muzeul Național al Literaturii Române din București păstrează comori literare actuale, formate din manuscrise, cărți vechi și rare, documente istorico-literare, discursuri deosebite și piese de mobilier etc. aflate în proprietatea scriitorilor români, obiecte de misticism plastic (pictură, grafică, sculptură), ziare, fotografii, înregistrări audio-video, care arată vizitatorilor muzeului profunzimea și complexitatea acestui cuvânt mistic în literatura română. Dacă nu poți ajunge la muzeu, poți să faci un tur virtual aici.

„Alexandru Sahia” a fost studioul de cinema documentar al României socialiste

Alexandru Sahia” a fost studioul de cinema documentar al României socialiste. Creat la începutul anilor 1950, studioul a documentat viața de zi cu zi și evoluția regimului comunist în conformitate cu directivele și limitele stabilite de regimul politic. Pe paginile site-ului puteți găsi filme realizate de studiouri și oameni care au lucrat în perioada 1950 - 1990.