Integrarea refugiaților din Ucraina în România - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Integrarea refugiaților din Ucraina în România

Asociația Hands Across Romania

Hands Across Romania oferă servicii de integrare profesională refugiaților ucraineni din București, organizând consultații profesionale, discuții despre traseul educațional, cursuri de recalificare profesională și sprijin profesional, de la consultanță până la angajare.

Organizația HIAS

Organizația HIAS oferă un program de integrare a refugiaților în societatea românească. Proiectul prevede:

  • Cursuri de limba română;

  • Asistență în pregătirea CV-ului;

  • Ajutor în găsirea unui loc de muncă;

  • Cursuri pentru obținerea de noi profesii;

  • Sesiuni de informare pentru hub-urile ucrainene (centre de sprijin și integrare).

Jobs for Ukraine

Jobs4Ukraine împreună cu ICNUR România, organizează seminarii care ajută refugiații din Ucraina să își găsească un loc de muncă în diferite orașe ale României.

Inițiativa NESsT de angajare a refugiaților

Inițiativa NESsT pentru angajarea refugiaților, în parteneriat cu IKEA Social Entrepreneurship și Fundația Cisco, lansează împreună Inițiativa NESsT pentru angajarea refugiaților, prin sprijinirea a cincisprezece întreprinderi care lucrează sau intenționează să lucreze cu refugiați și migranți în Polonia și România. Inițiativa va oferi finanțare și asistență în afaceri unui grup de afaceri din Polonia și România care oferă refugiaților sprijin pe termen lung pentru angajare, inclusiv formare profesională, oportunități de angajare de calitate și servicii complete suplimentare (de exemplu, servicii de sănătate mintală, cursuri de limbi străine, asistență în obținerea permiselor de muncă, îngrijirea copiilor, laptop-uri etc.).

BERD - Banca Europeană pentru Reconstrucție & Dezvoltare sprijin pentru IMM-uri

Proiectul oferă sprijin întreprinderilor mici și mijlocii locale și antreprenorilor locali prin consultanță în afaceri și finanțare gratuită. Fondurile de antreprenoriat sunt disponibile pentru refugiații ucraineni pentru companiile deschise de ei în România sau afacerile ucrainene care doresc să se mute în România. Oferă de asemenea sprijin pentru ocuparea forței de muncă pentru refugiații ucraineni – formare, învățare a limbilor străine, mediere în angajare.

Contacte: Alina Marchis, BERD (Cluj), marchisa@ebrd.com, Cristina Savu, BERD (București) - savuc@ebrd.com

ANAIS оrganizația

Organizația ANAIS оferă asistență pentru angajarea refugiaților.

Centrul de Tineret al Fundației Naționale de Tineret din România

Centrul de Tineret al Fundației Naționale pentru Tineret (FNT) ajută tinerii ucraineni să se integreze în comunitatea românească prin organizarea și desfășurarea diverselor evenimente.

Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 17 și 25 de ani, Youthcentre oferă asistență de specialitate în căutarea unui loc de muncă. Și anume:

  • Stabilirea obiectivelor profesionale;

  • Căutarea unui loc de muncă;

  • Asistență la întocmirea CV-ului și a scrisorii de intenție;

  • Pregătirea pentru un interviu.

Adresa: Caderea Bastiliei nr.11, Bucuresti.

Contacte: office@rotineret.ro +40 763 661 036.

Zartis oferă formare și sprijin pentru începerea unei noi cariere în marketing

Level Up este o inițiativă socială organizată de Zartis care vizează îmbunătățirea calificărilor refugiaților și solicitanților de azil pentru a începe o nouă carieră în marketing.

Zartis oferă instruire țintită și ajută la conectarea profesioniștilor ambițioși cu angajatorul.

Cum se scrie un CV

Aflați cum să scrieți un CV pentru o căutare eficientă a unui loc de muncă.

Curs HTML/CSS pentru începători

Pentru toți refugiații ucraineni care doresc să învețe cum să creeze pagini web folosind HTML/CSS, este deschis programul de instruire EmpowerU de la SoftServe, creat în colaborare cu Consiliul Național al Refugiaților Romani (CNRR).

Cursul este destinat începătorilor și celor care nu au cunoștințe de HTML/CSS. Cursul este gratuit, iar studenții vor avea acces la resurse de învățare, rețele și sprijin de mentorat. Tot ce trebuie să aveți este un computer și o conexiune la internet.


Cursuri și activități pentru refugiații din Ucraina

Aflați mai multe despre cursurile de limbi străine, precum și despre evenimentele și activitățile disponibile refugiaților din Ucraina în România.


Locuri de muncă în România

Aflați mai multe despre platformele cu locuri de muncă din România.