CLUJ-NAPOCA
Ai ajuns în Cluj-Napoca și ai nevoie de ajutor?
Găsește informații despre cum să te descurci într-un oraș nou și cine te poate ajuta.
Contacte importante
Serviciul pentru Imigrări al Județului Cluj: cj.igi@mai.gov.ro / 0264 555 656, 0264 432 727
Număr apel de urgență: 112
Linia Națională Antitrafic din România ✆ 0800 800 678 / 021 313 3100
Programul de suport pentru cazare, masă și integrare în Cluj-Napoca
Informații necesare programului de suport pentru cazare, masă și integrare.
Servicii medicale
Dacă aveți nevoie de servicii medicale, puteți contacta Spitalul Clinic de Urgență din Napoca Cluj.
Aici poți să găsești lista cu medicii de familie din Cluj-Napoca.
Suport psihologic
Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) oferă sprijin psihologic prin referirea persoanelor vulnerabile la resursele necesare, organizarea de evenimente de sprijin psihosocial, evenimente de conștientizare a sănătății mintale, primul ajutor pentru sănătatea mintală și formare, ateliere și supraveghere. Aceștia oferă sprijin în limbile rusă, ucraineană, română și engleză. Contact: Boanca Simona - Head of Programs sboanca@iom.int / +40745016883.
World Vision România oferă suport psihologic în rusă și ucraineană. Contact: George Macarie - Consilier Tehnic MHPSS, george_macarie@wvi.org / +40742077901.
Organizații care oferă sprijin
Fundația Sensiblu oferă următoarele servicii: consiliere socială, psihoterapie față în față sau online, consiliere juridică și reprezentare în instanță, o rețea de sprijin pentru femei și fete, obținere de certificate medico-legale, trimitere către mediere în relațiile cu alte instituții și organizații. Contacte: +40753271950 - în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (ZMC).
PATRIR prezintă tuturor refugiaților din Ucraina „Căminul Ucrainean – Centrul de protecție și sprijin” din Cluj-Napoca, care implementează un program cuprinzător. Acesta vizează protejarea, furnizarea de informații, bunăstarea și incluziunea comunității de refugiați ucraineni din centrul și nordul României prin Centrele de Suport pentru Protecție, suport psihosocial, asistența în caz de leziuni și furnizarea de informații verificate. Contacte: +40 (0)264 420 298 info@patrir.ro
Util
Suportrefugiati este o platformă digitală de ghișeu unic în care se pot crea online documente în limba română necesare înregistrării plăților financiare la administrația locală Cluj, acte de înregistrare la agenția de ocupare a forței de muncă, acte de înscriere la cursurile de limba română de la Regionala, Centrul de Formare Profesională pentru adulți din Cluj, un formular de înscriere a copiilor în instituțiile de învățământ, precum și asistență la înscrierea pentru o consultație la Oficiul de Asistență Socială și Medicală.
Women's Center
Dacă ai nevoie de sprijin în accesarea serviciilor de sănătate a reproducerii precum și sprijin în navigarea sistemului sanitar sau ai nevoie de servicii dedicate victimelor violenței domestice, accesează Women's Center.
Consiliere HIV
Dacă ajungi în România și ai nevoie de servicii psiho-medico-sociale HIV gratuite, anonime și confidențiale, poți primi sprijinul medicilor de specialitate din 10 Centre Regionale HIV din România, expertiza și suportul Sens Pozitiv.