Cluj-Napoca pentru ucraineni - informații utile și contacte pentru refugiații din Ucraina - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

CLUJ-NAPOCA

Ai ajuns în Cluj-Napoca și ai nevoie de ajutor?

Găsește informații despre cum să te descurci într-un oraș nou și cine te poate ajuta.


Contacte importante

Programul de suport pentru cazare, masă și integrare în Cluj-Napoca

Informații necesare programului de suport pentru cazare, masă și integrare.

Servicii medicale

Dacă aveți nevoie de servicii medicale, puteți contacta Spitalul Clinic de Urgență din Napoca Cluj.

Aici poți să găsești lista cu medicii de familie din Cluj-Napoca.

Suport psihologic

  • Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) oferă sprijin psihologic prin referirea persoanelor vulnerabile la resursele necesare, organizarea de evenimente de sprijin psihosocial, evenimente de conștientizare a sănătății mintale, primul ajutor pentru sănătatea mintală și formare, ateliere și supraveghere. Aceștia oferă sprijin în limbile rusă, ucraineană, română și engleză. Contact: Boanca Simona - Head of Programs sboanca@iom.int / +40745016883.

  • World Vision România oferă suport psihologic în rusă și ucraineană. Contact: George Macarie - Consilier Tehnic MHPSS, george_macarie@wvi.org / +40742077901.

Organizații care oferă sprijin

  • Fundația Sensiblu oferă următoarele servicii: consiliere socială, psihoterapie față în față sau online, consiliere juridică și reprezentare în instanță, o rețea de sprijin pentru femei și fete, obținere de certificate medico-legale, trimitere către mediere în relațiile cu alte instituții și organizații. Contacte: +40753271950 - în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (ZMC).

  • PATRIR prezintă tuturor refugiaților din Ucraina „Căminul Ucrainean – Centrul de protecție și sprijin” din Cluj-Napoca, care implementează un program cuprinzător. Acesta vizează protejarea, furnizarea de informații, bunăstarea și incluziunea comunității de refugiați ucraineni din centrul și nordul României prin Centrele de Suport pentru Protecție, suport psihosocial, asistența în caz de leziuni și furnizarea de informații verificate. Contacte: +40 (0)264 420 298 info@patrir.ro

Util

  • Suportrefugiati este o platformă digitală de ghișeu unic în care se pot crea online documente în limba română necesare înregistrării plăților financiare la administrația locală Cluj, acte de înregistrare la agenția de ocupare a forței de muncă, acte de înscriere la cursurile de limba română de la Regionala, Centrul de Formare Profesională pentru adulți din Cluj, un formular de înscriere a copiilor în instituțiile de învățământ, precum și asistență la înscrierea pentru o consultație la Oficiul de Asistență Socială și Medicală.


Statut legal

Cazare

Informații

Fii în siguranță

Locuri de muncă

Sprijin


Women's Center

Dacă ai nevoie de sprijin în accesarea serviciilor de sănătate a reproducerii precum și sprijin în navigarea sistemului sanitar sau ai nevoie de servicii dedicate victimelor violenței domestice, accesează Women's Center.

Cere ajutor

Consiliere HIV

Dacă ajungi în România și ai nevoie de servicii psiho-medico-sociale HIV gratuite, anonime și confidențiale, poți primi sprijinul medicilor de specialitate din 10 Centre Regionale HIV din România, expertiza și suportul Sens Pozitiv.

Cere ajutor