Îngrijirea copiilor cu dizabilități - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Îngrijirea copiilor cu dizabilități

În vreme de război și în situații de urgență, familiile cu copii ci dizabilități au nevoie de mai multe resurse, atât materiale, cât și psihologice. Acest capitol se ocupă cu aspecte importante ale pregătirii pentru o situație de urgență.

Pe lângă articolele de bază, valiza de urgență a copilului cu dizabilități trebuie să conțină:

1. O trusă de prim ajutor pentru 3-4 săptămâni, cu cele mai importante medicamente, în special cele pe care copilul trebuie să le ia regulat.

2. Alimente speciale, dacă copilul are cerințe alimentare speciale sau o problemă de alimentație (lapte praf, piureuri etc.) – cantități suficiente pentru o perioadă de timp;

3. Produse de igienă pentru copii care au dificultăți să meargă la toaletă: scutece, scutece de unică folosință, remedii pentru escare și intertrigo;

4. Echipamente speciale. Dacă este necesar și posibil, la evacuare, luați cu dvs. paturi speciale, tărgi, scaune cu rotile etc.

Copiii cu tulburări de spectru autist și/sau tulburări mintale trebuie pregătiți din timp pentru situațiile în care vor auzi explozii sau vor trebui să meargă în adăposturi.

Părinți care au trecut prin situații similare în 2014-2015 sfătuiesc:

  • Construiți din pături și perne o „colibă” într-o cameră, alături de un perete de rezistență; din când în când, învățați copilul să se adăpostească și să rămână acolo câteva (zeci de) minute. Dacă apare o situație de urgență, trebuie să te ascunzi în acest mini-adăpost.

  • Folosiți căști audio pentru copii sensibili sau învățați copilul să folosească adăposturile, dacă nu cumva deja știe.

  • Rămâneți calm. Copiii cu tulburări din spectrul autist reacționează foarte puternic la dispoziția sufletească, comportamentele și cuvintele adulților. Aceștia simt totul. De aceea, lucrul cel mai important este să fiți calm, încrezător, să nu intrați în panică și să nu manifestați emoții excesive. Trebuie să vă comportați ca de obicei.

  • Urmați rutina zilnică. Rutina este foarte importantă! Când nu este necesar să mergeți la adăpostul antiaerian, gătiți, faceți curățenie, gătiți, citiți – faceți ce faceți în fiecare zi.