Înscrierea copiilor ucraineni în școlile publice din România - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Înscrierea copiilor ucraineni în școlile publice din România

Echipa World Bank oferă sprijin pentru înscrierea copiilor ucraineni în școlile publice din România în cadrul unui birou din RomExpo.

Două persoane vorbitoare de limba ucraineană de la biroul de educație din hub-ul RomExpo UNHCR, oferă informații detaliate despre înscrierea în școlile publice din România de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

Aceștia oferă asistență pentru completarea formularului oficial de înscriere:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/05/Model_cerere_romana_Ucraina.pdf

Înscrierile se fac pentru grădinița, gimnaziu sau liceu. Nu se fac înscrieri pentru universități, dar echipa poate oferi informații despre aceasta procedură.

Copiii ucraineni au posibilitatea de a se înscrie în activități extracurriculare oferite de Palatul Copiilor și Cluburile Copiilor.

Echipa de la birou urmează îndeaproape instrucțiunile Inspectoratului Școlar București și le transmite acestora toate formularele de înscriere. Apoi, Inspectoratul urmărește cererile, conform procedurii oficiale. De asemenea, oferă asistență cu formularele de cerere ale ucraineanilor care locuiesc în orice alt oraș/regiune din România și le transmit inspectoratelor relevante.

Același suport este oferit online, în cadrul aceluiași program. Pentru a se înregistra pentru o sesiune online, ucrainenii pot trimite un mesaj pe Whatsapp +40 720 668 481 și pot rezerva un orar.