Măsuri pentru pacienţii cu COVID - 19 - Dopomoha
O soluție Commit Global. Află mai multe

Accesează ultimele două soluții proiectate în sprijinul refugiaților: Ce zice legea locul în care cetățenii să-și înțeleagă mai bine drepturile și obligațiile & PTSD Help - asistentul tău gratuit pentru gestionarea Tulburării de stres posttraumatic (PTSD).

Pentru persoanele asigurate, persoanele neasigurate, precum și pentru alte persoane aflate pe teritoriul României diagnosticate cu COVID-19 sunt decontate din FNUASS toate serviciile medicale și medicamentele necesare tratării acestora.

Măsuri pentru pacienţii cu COVID - 19

Totodată, toate persoanele aflate pe teritoriul României care prezintă simptome sugestive pentru COVID-19 beneficiază de consultații la distanță oferite de medicul de familie sau medicul specialist.

Pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR identificat în platforma Corona Forms, în centrele de evaluare se acordă servicii medicale tuturor persoanelor care nu necesită oxigenoterapie, care au manifestări clinice uşoare sau medii de COVID-19 şi care au cel puţin 2 factori de risc, fără a fi necesară prezentarea biletului de trimitere, la momentul prezentării.

În lista serviciilor medicale ce pot fi furnizate în regim de spitalizare de zi a fost introdus serviciul „EvaluareaSindromului Post Covid-19”, pentru a veni în sprijinul pacienților care continuă să prezinte simptome o perioadă îndelungată de timp, unii chiar după ce au trecut printr-o formă ușoară a bolii.

De asemenea, pacienţii care prezintă la externarea din spital insuficiență respiratorie medie sau severă post COVID-19 sau care au trecut printr-un sistem de triaj specific infecției cu virusul SARS- CoV-2 pot beneficia de aparat pentru administrare continuă de oxigen (de tip concentrator de oxigen). Pacienții cu anumite afecțiuni pot beneficia de ventilație noninvazivă. Detalii despre procedura prin care pot fi obținute aceste echipamente sunt prezentate la capitolul Dispozitive medicale.

Pacienții cu afecțiuni post COVID-19 pot beneficia de kinetoterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie. Aceste servicii sunt decontate în sistemul de asigurări de sănătate cu condiția ca medicii care le acordă să își desfășoare activitatea în clinici aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate. Modalitatea prin care pacienții pot accesa serviciile medicale este detaliată la capitolul Medicul specialist.

Adrese unde te poți vaccina împotriva covid în București

De aici puteți descărca o listă cu cabinetele de medicină de familie din București de unde vă puteți face vaccinarea covid. Lista în română.